Behandelingen


Trimmen

Trimmen is een verzamelnaam voor álles wat bij de verzorging van een hondenvacht komt kijken. Afhankelijk van het ras zal de trimbeurt uit het volgende bestaan:
Wassen en drogen met de was- en blaasmethode en of föhnen, uitkammen, knippen, scheren, effileren, uitdunnen, ontwollen, plukken, bijwerken van de haren rond de ogen en de voeten, nakijken van de oren en het knippen van de nagels.

Door je hond regelmatig te laten trimmen blijft de vacht van je hond in goede conditie en voorkom je huidproblemen. Sommige honden hebben voldoende aan een regelmatige borstelbeurt, maar de meeste vachten hebben meer aandacht nodig.

Tussen beurt
Wassen, blazen, borstelen en uitkammen, pootjes bijwerken, nagels knippen en de haren rond de ogen vrij knippen.
         Geschikt o.a. Poedels, Doodles en langharige rassen. Vindt u het lastig om de vacht van de hond klitvrij te houden, plan dan een tussen beurt in.

Puppy wen-beurt

Voor puppen tot 16 weken is er een GRATIS puppy wen-beurt afspraak te maken!

De pup kan op een rustige manier kennismaken met alle geluiden en materialen die gebruikt worden in de trimsalon. Ook krijgt u advies mee hoe u thuis de pup laat wennen aan de verzorging van de vacht. We plannen daarna een vervolg afspraak in voor een eerste puppytrim.

Klitten

Een hond die klitten heeft kan meestal nog ontklit worden. Aangezien dit voor de trimmer veel tijd kost wordt er een toeslag berekend.  Per 15 minuten € 15,--

Vervilting

Vervilting kan niet meer ontklit worden. De hond ervaart pijn en kan alleen nog geschoren worden. De huid van de hond kan beschadigd zijn door de vervilting. Ook kan door het afscheren de huid beschadigen. Vervilting willen wij graag voorkomen we maken een plan op maat zodat de hond geen pijn hoeft te ervaren. We bespreken het graag door met u welke mogelijkheden er zijn. De toeslag voor vervilting is vanaf € 30,--